TUNTIKUVAUKSET

ASTANGAJOOGA

Astanga on energisoiva ja kehoa monipuolisesti aktivoiva joogatyyli, jossa asennot yhdistetään dynaamiseksi liikesarjaksi ilman välirentoutuksia. Voimakkaiden liikkeiden ja systemaattisen hengitysliikejärjestelmän tavoitteena on keskittymiskyvyn, aistihuomion ja läsnäolon kehittäminen sekä kehon ja mielen toimintojen tasapainottaminen. Astangan juuret ovat Patanjalin joogasutrissa, jossa esitellään metodin kahdeksan eri osa- aluetta ja mentaalitason vaikutukset. Mikäli terveydentilassasi on jotakin huomioitavaa (esim. korkea verenpaine, hypermobiliteetti, raskaus, uupumus, vammat), kannattaa tästä keskustella ennen aloitusta.


RASKAUSJOOGA

Ohjaamani raskausjooga ei ole synnytysvalmennus vaan ensisijaisesti äidin hyvinvointia, tukilihasten voimaa ja kehon liikkuvuutta ylläpitävää harjoittelua raskauden aikana. Raskausjooga on hyvä tapa lisätä kehon liikkuvuutta ja harjoitella tietoista rentoutumista. Joogassa vahvistetaan lantionpohjaa ja lisätään sen joustavuutta, mikä on erityisen tärkeää synnytyksen kannalta. Samalla jooga on mielen sisäinen keskittymisharjoitus, joka vahvistaa yhteyttä syntymättömään vauvaan. Raskausjoogan ei ole tarkoitus olla fyysisesti kuormittavaa, vaan jooga tasapainottaa kehon sekä mielen kireyksiä. Lisäksi jooga auttaa rentoutumaan ja käyttämään hengitystä rentoutumisen apuna.

ÄITIVAUVAJOOGA

Verkkaisesti etenevä tunti sopii äideille ja vauvoille myös huonosti nukutun yön jälkeen. Harjoitus sisältää keskikehoa ja lantionpohjaa vahvistavia harjoituksia, ryhti- ja tasapainoharjoituksia sekä niskan ja hartiaseudun venytyksiä. Syvähengitys ja asentosarja rentouttavat kehoa ja rauhoittavat mieltä. Tunti sopii äideille synnytyksen jälkitarkastuksen jälkeen ja alle vuoden ikäisille vauvoille. Jooga on pääasiassa äidille suunnattu treeni, vauva on välillä mukana liikkeessä mutta muuten pötköttelee tai leikkii vieressä äidin joogatessa.


YIN JOOGA

Yin jooga on hidas, passiivinen ja parhaimmillaan meditatiivinen harjoitus, jossa asanat tuetaan hyvin apuvälineitä käyttäen. Pääosin asennoissa ollaan istuen tai maaten ja niissä viivytään useampia minuutteja. Yin joogassa lihaksien sijaan venytetään sidekudoksia ja ligamentteja. Yin joogan eheyttävä vaikutus perustuu sen pitkäkestoisiin asentoihin, jotka edistävät sidekudosalueitten aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Haitallisia kuona-aineita pääsee tehokkaasti poistumaan kehosta. Yin joogalla on myös hermostoa tehokkaasti rauhoittava vaikutus.