KUKA OLEN

Olen auktorisoitu (Level 2) astangajoogaopettaja sekä yin joogan ja kehonhuollon ohjaaja 20 vuoden aktiivisella harjoittelukokemuksella. Olen työskennellyt 15 vuotta päätoimisena opettajana pääkaupunkiseudun suurimmilla joogasaleilla ja liikuntakeskuksissa opastaen harjoittelijoita perinteisen, pääsääntöisesti klassisen intialaisen joogaharjoittelun saloihin.

Opetustyylini on suora ja keskusteleva. Tavoitteeni on, että harjoittelijat kehittyvät monipuolisesti ohjauksessani ja välillemme syntyy aito vuorovaikutus. Haluan inspiroida ihmisiä löytämään joogan moninaiset hyödyt päivittäiseen toimintaansa, heille luontaisella tavalla, persoonaa ja sisäsyntyisiä motiiveja kunnioittaen. 

Kävin astangajoogan opettajakoulutukseni Etelä- Intiassa, KPJAYI:ssa Mysoren kaupungissa vuosina 2011 ja 2014. Olen tehnyt instituuttiin yksitoista opintomatkaa vuosien 2005-2015 aikana ja viettänyt Intiassa yhteensä 2,5 vuotta harjoitellen Sharath Joisin ohjauksessa. Intiavuosien aikana valmistuin Helsingin yliopistosta kahdesti filosofian maisteriksi, v. 2008 uskontotieteistä ja v. 2014 kognitiotieteistä. Uskontotieteissä erikoistuin hindulaisuuteen; päättötyöni käsitteli intialaista tantraa ja jumalatar Kalin ikonografiaa.

Joogaosaamisen rinnalla olen opiskellut erilaisia kehoterapiatekniikoita (mm. shindo, shiatsu, reiki, vyöhyketerapia), urheilukehonhuoltoa, restoratiivista joogaa sekä faskiavenyttelyä. Kehollisten taitojen lisäksi valmistuin hyvinvointivalmentajaksi syksyllä 2019 ja vuoden 2020 aikana tulen lisäämään opetustarjontaani hermostoa rauhoittavan ja palautumista tukevan yin joogan.

Säännöllinen joogaharjoitus ohjaa ihmistä tunnistamaan haitallisia toimintamalleja ja antaa valmiuksia kohdata erilaisia henkisiä ja fyysisiä haasteita, joita elämän luonnollinen kulku väistämättä tuo mukanaan. Kun harjoittelija oppii keskittymään ja havaitsemaan oman sisäisen todellisuutensa rehellisesti, se johtaa väistämättä parempaan itsetuntemukseen ja vastuullisempiin valintoihin oman ja läheistemme hyvinvoinnin suhteen.