KUKA OLEN

Olen pitkän linjan astangajoogaopettaja, kehonhuollon ohjaaja ja kolmilapsisen uusperheen äiti 20 vuoden aktiivisella harjoittelukokemuksella. Olen työskennellyt 15 vuotta päätoimisena opettajana pk- seudun suurimmilla joogasaleilla ja liikuntakeskuksissa opastaen harjoittelijoita klassisen joogan saloihin.

Opetustyylini on suoraviivainen ja energisoiva. Tavoitteeni on, että harjoittelijat kehittyvät monipuolisesti ohjauksessani ja välillemme syntyy aito vuorovaikutus. Haluan inspiroida ihmisiä löytämään joogan moninaiset hyödyt päivittäiseen toimintaansa, heille luontaisella tavalla, persoonaa ja sisäsyntyisiä motiiveja kunnioittaen.

Kävin opettajakoulutukseni Etelä- Intiassa, KPJAYI:ssa Mysoren kaupungissa vuosina 2011 ja 2014. Olen tehnyt instituuttiin yksitoista opintomatkaa vuosien 2005-2015 aikana ja viettänyt Intiassa yhteensä 2,5 vuotta harjoitellen Sharath Joisin ohjauksessa. Intiavuosien aikana valmistuin Helsingin yliopistosta kahdesti filosofian maisteriksi, v. 2008 uskontotieteistä ja v. 2014 kognitiotieteistä. Uskontotieteissä erikoistuin hindulaisuuteen; päättötyöni käsitteli intialaista tantraa ja jumalatar Kalin ikonografiaa.

Astangaosaamisen lisäksi olen opiskellut erilaisia kehoterapiatekniikoita (mm. shindo, shiatsu, reiki, vyöhyketerapia), urheilukehonhuoltoa, restoratiivista joogaa sekä faskiavenyttelyä.

Säännöllinen joogaharjoitus ohjaa ihmistä tunnistamaan haitallisia toimintamalleja ja antaa valmiuksia kohdata erilaisia henkisiä ja fyysisiä haasteita, joita elämän luonnollinen kulku väistämättä tuo mukanaan. Kun harjoittelija oppii keskittymään ja havaitsemaan oman sisäisen todellisuutensa rehellisesti, se johtaa väistämättä parempaan itsetuntemukseen ja vastuullisempiin valintoihin oman ja läheistemme hyvinvoinnin suhteen.